Петър Кънев откри център за интерактивно образование беше откри в Карнобат

Това е място, където децата спокойно могат да влизат в електронни каталози на библиотеки

Народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ инж. Петър Кънев откри център за интерактивно образование беше открит в СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в Карнобат. Той беше изграден с негова помощ и подкрепа. „Това е място, където децата спокойно могат да влизат в електронни каталози на библиотеки, отдалечени от България и да могат да ползват дигиталните им фондове. Целта е да имат възможност да правят свои собствени проекти и да ги защитават“, коментира директорката на училището Маргарита Караманова.

На откриването присъстваха инж. Петър Кънев и заместник областният управител на Бургаска област Владимир Крумов. Сред гостите на събитието бяха дарители на училището и много родители на ученици. 

Чрез Интернет беше осъществена връзка на живо с български инженери, работещи в ЦЕРН. Те разказаха за това как науката се развива в Европейската организация за ядрени изследвания. Направена беше и конферентна връзка с астрономическата обсерватория във Варна. 

„Идеята е да покажем на децата, че не е лошо да живееш и да учиш в малкия град, когато учителите около теб са създали учебна среда, чрез която можеш да стигнеш до всички краища на света“, коментираха от ръководството на учебното заведение. 

В центъра има модерна техника, която ще позволи на учениците да осъществяват различни видове дейност. Залата е оборудвана с интерактивна дъска, проектори, таблети и лаптопи. Работи се със софтуер, който позволява на учителите да следят заниманията и да правят статистика на това кой как се е справил с поставените задачи. В Центъра ще се обучават 800 ученици от СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ , но до него ще има достъп и всеки, който проявява интерес.